Tilbage til historiske opslag 13. marts 2000
   

En professionel politiker

- Du har ønsket at være anonym. Vil du fortælle lidt om, hvordan det hele startede?
- Tjah, jeg startede jo længe før, der blev professionelle tilstande i Danmark. Jeg var medlem af en lille vælgerforening. Og det var her, at de udenlandske talentspejdere opdagede mig, og så blev jeg solgt til et lille parti i Belgien.
- Hvordan gik det så i Belgien?
- Ikke så godt. Jeg skulle arbejde på den yderste venstrefløj, og det passede mig ikke så godt. Jeg fik aldrig rigtig gang i mine ben. Men så var jeg heldig og fik en ny kontrakt som EU-politiker. Det gav næsten dobbelt så meget i løn, i hvert fald lige indtil det blev opdaget, at jeg snød og stjal overalt, hvor jeg kunne komme til det. Så fik jeg lønforhøjelse.
- Hvor længe blev du i EU?
- Århh, det varede indtil jeg fik et tilbud fra et stort dansk parti et stykke til højre for midten. - trods navnet. Jeg skal udvikle en helt ny politik, som kan samle flertal i folketinget.
Som det første er det vigtigt, at alle får nedsat arbejdstiden, - til nul. På den måde får vi gang i den danske fritidsindustri. Vi får mere tid til hinanden og bliver mindre syge. Sådan kan vi spare mange penge i sundhedssektoren.
Familien er meget vigtig. Derfor fjerner vi folkepensionen, så familierne kan få et større sammenhold. Penge til uddannelse fjernes, fordi der alligevel ikke er noget arbejde at uddanne sig til. Istedet vil de gamle og de studerende begynde at rejse mere rundt i Danmark, og det er jo godt for fritidsindustrien.
Resultaterne af denne politik vil vise sig hurtigt. Folk vil have færre penge, så butikkerne kan give deres personale mere fritid. Ferie i Danmark vil blive mere udbredt, fordi man ikke har råd til at rejse til udlandet. Det styrker den danske fritidsindustri.
Når folk har færre penge, har de heller ikke råd til biler, og det giver mindre foru...
- Undskyld jeg afbryder, men hvor mange penge tjener man som professionel politiker?
- Joh, det er jo en del penge, når man sammenligner med en dansk gennemsnitsløn, specielt efter at vi får indført vores nye politik. Men jeg investerer alle mine penge til gavn for den danske befolkning, - jeg har lige købt fjorten store fritidshoteller, som meget snart vil give kæmpe overskud. Og det skal der jo betales skat af, selv efter de store skattelettelser, vi snart indfører, og det er jo til fordel for Danmark og for fritidsindustrien. Man må heller ikke glemmer, at når folk får...

 

Redaktionen beklager sør'me meget, men båndet på vores båndoptager var ikke længere. Resten af interviewet var alligevel kedeligt, så de ærede læsere går ikke glip af noget interessant.

 

 


Tilbage til historiske opslag